Източник Фокус“Скотланд Ярд е разследвал каква е ролята на руския президент

...
Източник Фокус“Скотланд Ярд е разследвал каква е ролята на руския президент
Коментари Харесай

Скотланд Ярд разследва Путин заради отравянето на Скрипал

Източник „ Фокус “

Скотланд Ярд е разследвал каква е ролята на съветския президент Владимир Путин в химическата офанзива с нервнопаралитично вещество в Солсбъри, оповестява „ Гардиън “, представен от „ Фокус “.

 
Според английските разследващи служби е „ евентуално “ Путин да е одобрил нападението през март 2018 година против двойния сътрудник Сергей Скрипал, някогашният офицер от Главното разследващо ръководство (ГРУ – военното разузнаване) и неговата щерка.
 
Те пострадаха съществено, само че оцеляха и са в неопределеност след случая.
 
Според вестника по-късно наркомана Даън Стърджис е починал, откакто е попаднал на изхвърлен флакон от парфюм, за който се твърди, че е бил употребен от двама сътрудници на съветските служби за преместване на „ военното нервно-паралитично вещество “ – фамозният „ Новичок “.
 
Двама съветски сътрудници са повдигнати обвинявания за нападението и Англия желае екстрадицията им и е издала европейска заповед за арест и алено съобщение за задържане на Интерпол.
 
Заместник-комисаря на столичната полиция Нийл Басу, ръководителят на английската полиция за битка с тероризма, съобщи, че следствието на нападението продължава.
 
Басу сподели, че проблемите, свързани с повдигането на обвинявания за нападението, са комплицирани. „ Трябва да докажете, че той (Путин) е директно забъркан “, сподели той.
 
„ За да получите европейска заповед, би трябвало да имате дело, което може да бъде повдигнато в тази страна. Нямаме дело, което може да бъде повдигнато. Ние сме служители на реда, тъй че би трябвало да търсим доказателства “, разяснява той.
 
„ Имаше голямо количество спекулации кой носи отговорност, кой е дал заповедите, всичко това се основава на експертните знания на хората за Русия. Трябва да отида с доказателства “, добави Басу.
 
Обвинените двама съветски разузнавачи са към момента в Русия и подлежат на арест, в случай че изоставен. Те бяха посочени от полицията на Обединеното кралство като Александър Петров и Руслан Боширов, за които се счита, че са псевдоними.
 
Британските прокурори обявиха, че има задоволително доказателства, които да обвинят съветската двойка в интрига за убийството на Скрипал, който съобщи съветските секрети на Англия, преди да бъде задържан в Москва и да бъде пуснат, след което се откри в Обединеното кралство.
 
Те също са упрекнати в интрига за убийството на щерка му Юлия и Ник Бейли, който се разболя, откакто отиде в дома на семейство Скрипал.
 
Но има спекулации, че в нападението може би са взели участие повече хора. Басу сподели: „ Двамата, които обявихме на конференцията, са търсени от нас за екстрадиция, с цел да бъдат съдени в тази страна. Цялото следствие продължава да е интензивно престъпно следствие “.
 
Смята се, че двамата съветски упрекнати са част от ГРУ. Освен това те бяха упрекнати в потреблението и притежаването на „ Новичок “, обратно на Закона за химическите оръжия.
 
Стърджес и Чарли Роули се разболяха на 30 юни в Еймсбъри, Уилтшир. Смята се, че са били неволни жертви на съветския скрит план.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР